Translate

Pastís de formatge

Recepta:

Ingredients per a la base:

- 180g farina podeu fer servir qualsevol farina sense gluten.
- 60g sucre
- 60g mantega
- 1 ou sencer

Ingredients per al farcit:

- 4 ous
- 50 - 100g sucre depenent del grau de dolçor que hi vulgueu.
- 250g formatge (mascarpone, quark, mató,...)


Comencem fent la base. Tamisem la farina i hi afegim els ingredients. Barrejar-ho tot amb les mans és la millor opció i podreu assegurar-vos que no hi ha grumolls de mantega. Si talleu la mantega petita us serà més fàcil de desfer amb la resta. Al principi us semblarà que no lliga i no fa la pasta però si li doneu uns minuts s'humitejarà la farina i quedarà una massa compacta que no cal que treballeu massa.
L'estirem amb el corró i la posem dins d'un motlle de 24 de diàmetre amb un paper de forn a la base. Sempre es pot adaptar la recepta a un motlle més petit o més gros canviant la proporció dels ingredients!



Un cop tenim la base al motlle anem a fer el farcit:
Barregem els ous i el sucre fins que quedi una pasta escumosa de color blanquinós.


A part agafem el formatge que hàgim triat (en aquest cas he fet servir mató de la casa Cadí) i el desfem una mica en un bol. De mica en mica hi afegim la pasta sempre en compte que no baixi. Ho posem tot a sobre la base que hem fet abans.


Escalfem el forn a 180º i l'hi posem durant 45 minuts. Com ja sabeu cada forn és diferent per tant cal estar al cas que no es cremi sobretot el primer cop. Un cop apagat el forn no traiem el pastís sinó que l'hi deixem unes hores perquè s'acabi de fer del tot.
He provat de posar-hi fruites de bosc a dins i queda boníssim. 
Aquest és el resultat i de tots els que he fet potser el millor de tots és el de mató. 
Bon profit!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada