Translate

Ulleres de sucre

Les ulleres es fan amb pasta de full. El fet que sigui una farina sense gluten en dificulta la manipulació però amb paciència tot es fa.


RECEPTA

ULLERES DE SUCRE

Ingredients:

210g de farina sense gluten
200g de mantega freda
80g d'aigua
un pessic de sal
100g de sucre

Elaboració:

Posem la farina tamisada a sobre la taula i la barregem amb la mantega tallada a quadrets petits. Això ens facilitarà la feina. S'han de barrejar fins que quedi una mena de sorra gruixuda. Després afegir-hi l'aigua de mica en mica i finalment la sal.
Ha de quedar una massa uniforme però no cal que sigui perfecta perquè l'haurem de tornar a manipular i ens anirà bé que la mantega no estigui desfeta de tot.
En fem una bola i la posem a la nevera per tal que es refredi durant 15 minuts.

Enfarinem lleugerament la taula i hi posem la bola que estirarem amb el corró fins una mida que ens permeti de fer-ne dos plecs, un per cada banda. La tornem deixar 20 minuts a la nevera.

Tornem a enfarinar lleugerament la taula i repetim el mateix procediment dels plecs i ara l'hi deixem 30 minuts.

Després del repòs caldrà estirar la massa i fer-li dues voltes de tres plecs posant-hi sucre. L'estirarem de manera rectangular i en farem plecs per cada banda com si féssim un bigoti.

Tallem les ulleres el gruix que volguem i les deixem coure de 12 a 15 minuts. A mitja cocció caldrà girar-les.

Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada