RECEPTA
ULLERES DE SUCRE
Ingredients:
210g de farina sense gluten
200g de mantega freda
80g d'aigua
un pessic de sal
100g de sucre
Elaboració:
Posem la farina tamisada a sobre la taula i la barregem amb la mantega
tallada a quadrets petits. Això ens facilitarà la feina. S'han de barrejar fins
que quedi una mena de sorra gruixuda. Després afegir-hi l'aigua de mica en mica
i finalment la sal.
Ha de quedar una massa uniforme però no cal que sigui perfecta perquè
l'haurem de tornar a manipular i ens anirà bé que la mantega no estigui desfeta
de tot.
En fem una bola i la posem a la nevera per tal que es refredi durant 15
minuts.
Enfarinem lleugerament la taula i hi posem la bola que estirarem amb el
corró fins una mida que ens permeti de fer-ne dos plecs, un per cada banda. La
tornem deixar 20 minuts a la nevera.
Tornem a enfarinar lleugerament la taula i repetim el mateix procediment
dels plecs i ara l'hi deixem 30 minuts.
Després del repòs caldrà estirar la massa i fer-li dues voltes de tres
plecs posant-hi sucre. L'estirarem de manera rectangular i en farem plecs per
cada banda com si féssim un bigoti.
Tallem les ulleres el gruix que volguem i les deixem coure de 12 a 15
minuts. A mitja cocció caldrà girar-les.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada