Translate

dimecres, 26 de març del 2014

Curs de pans a l'Aula Gastronòmica de l'Empordà

A principis de setmana vaig assistir com a alumna en un curs de pa (amb gluten) que va dur a terme en Juanjo Padilla, un formador, pastisser i xocolater professional. 

Tot i que el taller va durar tres hores i que era de farina amb gluten va ser molt interessant. Ens va ensenyar a fer llevat mare, que ens pot servir per potenciar el procés de llevat del pa. El llevat mare, que no deixa de ser un ferment, es pot fer tant amb farina (de la que sigui), com amb iogurt, amb panses o amb poma. Es pot congelar i només cal descongelar-lo i alimentar-lo per tal que torni a estar actiu i, així, el podem fer servir per fer pa. 

D'altra banda, ens va ensenyar a fer pans de moltes menes: dolços (amb xocolata blanca), salats (amb botifarra de sang) i amb alcohol (amb vi), sí sí, amb vi. Un pa boníssim de color avinat molt bonic.

En Juanjo ens va deixar remenar-ne les textures i formar pans, cosa que és d'agrair perquè normalment els cursos als quals assisteixo només són demostratius i, evidentment, no és el mateix. 

Tot i així, vaig poder comprovar que la textura i la manera de treballar la farina amb gluten és un luxe i moltíssim més fàcil que la farina amb la que habitualment treballo. 

Va ser un curs que va estar molt bé: amb poca gent, un professor molt proper i que sabia de què parlava i amb receptes molt curioses. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada